fbpx

Besplatna Dostava Non-stop niske cene Jednostavno Brzo

5 proizvoda koji će vam pomoći da se izborite sa urinarnom infekcijom

Urinarna infekcija je čest i ozbiljan zdravstveni problem, sa neprijatnim simptomima (uključujući bol i neprijatnost pri mokrenju, krv u urinu, kao i bolove u donjem delu stomaka). Uglavnom pogađa žensku populaciju – žene dobijaju urinarnu infekciju i do 30 puta češće od muškaraca! Osim toga, čak 4 od 10 žena koje dobiju urinarnu infekciju će ponovo imati ovaj zdravstveni problem u narednih 6 meseci. 

Žene su podložnije infekcijama urinarnog trakta jer je ženska uretra (mokraćna cev od bešike do mesta gde urin izlazi iz tela) kraća od muške, što bakterijama olakšava ulazak u bešiku. Uz to, otvor uretre je kod žena blizu vagine i anusa, pa je tako omogućena lakša kontaminacija fekalnim bakterijama (poput Ešerihije koli).

Ako i vas trenutno muči urinarna infekcija, evo kako možete da pomognete sebi:

Lečenje urinarne infekcije

Postojeću infekciju pogoršava nedovoljna hidratacija i zato se potrudite da svakog dana popijete najmanje 2 litre tečnosti. Važno je i da redovno praznite bešiku, jer odlaganje odlaska u toalet pruža dodatno vreme mikrobima za razmnožavanje u bešici. Takođe, kao dodatak terapiji koju vam je nakon analiza prepisao lekar, možete koristiti i brojne prirodne proizvode koji će ublažiti simptome i doneti olakšanje:

D-MANOZINN KESICE 10×1.8g

D-Manozinn kesica predstavlja efikasan tretman u terapiji i prevenciji infekcije urinarnog trakta izazvanih bakterijom Ešerihije koli. Zbog svog sastava D-manoze-epimer glukoze, vrste prirodnog prostog šećera, vitamina C i cinka, ovaj preparat doprinosi i normalnoj funkciji imunog sisitema i zaštiti ćelija od oksidativnog stresa.

ELEPHANT UROFIT BRUSNICA 30 CAPS

STRONG NATURE UROFIT BRUSNICA je dodatak ishrani na bazi ekstrakta celog ploda brusnice sa standardizovanim sadržajem bioaktivnih proantocijanidina. UROFIT BRUSNICA se preporučuje za očuvanje zdravlja urinarnog trakta, jer smanjuje koncentraciju Ešerihije koli i smanjuje učestalost infekcija urinarnog trakta.

NATUROPLEX A36

Naturoplex je jedinstvena kombinacija lekovitih biljaka koje su dokazano efikasne u tretmanu urinarnih infekcija. Snažno deluje protiv Ešerihije i drugih uzročnika i sprečava vezivanje za receptore sluzokože urinarnih puteva, a dodatnim ispiranjem kanala uklanja uzročnike infekcije. Naturoplex otklanja tegobe već na početku primene i u visokom stepenu sprečava da se infekcije ponavljaju.

NEFROVIT KAPI 30ML URINARNE TEGOBE

Nefrovit je prirodna formula namenjena revitalizaciji i očuvanju zdravlja bubrega, mokraćnih organa i prostate. Ovaj proizvod ima diuretičko dejstvo i direktno utiče na pravilnu preraspodelu tečnosti u organizmu. Nefrovit doprinosi smirivanju akutnih i hroničnih upala bubrega, bešike i mokraćnih kanala. Preporučljivo ih je koristiti i kad je u pitanju jedna od najupornijih bakterija, Ešerihija koli, kao i kod drugih bakterijskih infekcija. NEFROVIT KAPI se koriste kao dopuna ishrani na bazi mešavine biljnih sastojaka koje doprinose očuvanju normalnog funkcionisanja organa urinarnog trakta.

TerraNova Brusnica 300mg A50 cps

TerraNova Brusnica predstavlja bogat izvor vitamina C, karotena, minerala i biljnih vlakana. A pošto brusnica poseduje antioksidativno i antiinflamatorno dejstvo, preparati bazirani na ovom voću se koriste u prevenciji i kao pomoć kod urinarnih infekcija (smatra se da deluje tako što sprečava adheziju Ešerihije koli za uroepitelne ćelije i posledičnu infekciju).

Pošto skoro polovina žena tokom života preleži bar jednu upalu mokraćnih puteva, a kod nekih se one i često ponovo javljaju, važno je da znate:

Kako može da se spreči urinarna infekcija?

Da biste sprečili učestale urinarne infekcije, primenite ove savete:

 • mokrite čim osetite potrebu
 • poželjno je mokriti na 3 do 4 sata, kako mokraća ne bi ostajala predugo u bešici (to omogućava bakterijama da se premnože)
 • pokušajte da urinirate pre i posle seksualnog odnosa
 • vodite računa o zdravlju vaginalne mikrobiote (u tome vam mogu pomoći preparati kao što su Biota Intima kapsule A15)
 • praktikujte pravilnu higijenu nakon korišćenja toaleta (brisanje od napred prema nazad)
 • istuširajte se brzo nakon znojenja
 • pijte barem 2 l tečnosti dnevno
 • izbegavajte nošenje odeće koja zadržava vlagu u predelu prepona i genitalija, i kad god ste u mogućnosti birajte odeću od prirodnih materijala
 • za pranje intimnog područija odaberite blagi i umirujući preparat za čišćenje, kao što je EUCERIN LOSION ZA INTIMNU NEGU
Održava prirodnu vaginalnu mikrofloru i umiruje iritacije
 • nakon kupanja odmah obucite suv kupaći kostim, jer sintetika, vlaga i visoka temperatura pogoduju razmnožavanju bakterija

Učestale urinarne infekcije mogu da dovedu do još ozbiljnijih zdravstvenih problema. Pridržavajte se saveta koje smo sa vama podelili, kako biste to izbegli. Ukoliko pak dobijate urinarnu infekciju, odmah se obratiti lekaru i sanirajte simptome na vreme.
P.S. A sve proizvode koje smo pomenuli kao odlične saveznike u borbi protiv urinarne infekcije možete poručiti na apotekamo.rs, po non-stop niskim cenama i uz besplatnu dostavu (bez obzira na iznos/težinu porudžbine). Jer zdravlje je uvek na prvom mestu!

  Pitajte farmaceuta