Akcija!
Dodaj u listu

Dodaj u listu

ELEPHANT VITAMIN D3 2000 IU 30 CAPS

ELEPHANT VITAMIN D3 2000 IU 30 CAPS

Dodaj u listu

Dodaj u listu

ELEPHANT VITAMIN D3 2000 IU 30 CAPS

ELEPHANT VITAMIN D3 2000 IU 30 CAPS

380,00 RSD

1 na zalihama

Besplatna dostava za porudžbine preko 1990 dinara

Vitamin D3

Strong Nature vitamin D3 2000 IJ je hrana za posebne medicinske namene na bazi vitamina D u ekstra devičanskom maslinovom ulju. Vitamin D3 utiče na gotovo sve vitalne procese u organizmu, zbog čega se smatra i prohormonom. Spada u grupu liposolubilnih jedinjenja, što znači da su za njegovo rastvaranje i resorpciju neophodne masti. U bubrezima se pretvara u svoj aktivni oblik – kalcitriol.

Osnovna fiziološka uloga vitamina D jeste regulacija koncentracije kalcijuma i fosfata u krvi. On povećava njihovu resorpciju na nivou digestivnog trakta i smanjuje njihov gubitak na nivou bubrega. Povećava ugradnju kalcijuma u koštani materijal, te se smatra neophodnim za rast i kalcifikaciju kostiju i zuba. S obzirom da je kalcijum odgovoran za rad gotovo svake ćelije u našem organizmu, zaključak je da je i vitamin D neophodan za sve vitalne funkcije na nivou ćelije. Najznačajniji prirodni izvor vitamina D jeste naša koža, u kojoj nastaje iz provitamina pod dejstvom UV sunčevih zraka. Ukoliko organizmu nedostaje vitamina D, kalcijum unet hranom se ne može resorbovati, što dovodi do mobilizacije kalcijamu iz kostiju. Kao posledica toga javlja se rahitis kod dece, a kod odraslih osteomalacija (omekšavanje kostiju) i osteoporoza (gubitak koštane mase).

Vitamin D doprinosi:
– Očuvanju normalnih kostiju, zuba, mišića
– Normalnoj funkciji imunog sistema
– Normalnom iskorišćenju kalcijuma i fosfora

Preparat se preporučuje za potrebe ishrane:
– U cilju sprečavanja nedostatka vitamina D kada postoji rizik od malapsorpcije
– U slučajevima nedostatka vitamina D kod zdravih osoba koje nemaju poremećaj resorpcije
– Kao dopuna terapije kod osteomalacije i osteoporoze
– Kod hipoparatireoidizma
– Kod nedovoljnog izlaganja suncu

Način primene:
Odrasli: 1 kapsula dnevno.

Sastav:
1 kapsula sadrži:
Vitamin D (kao holekalciferol) – 50 µg (2000 Internacionalnih jedinica)

Pakovanje: 30 kapsula

Registrujte se i podelite svoje iskustvo! Ocene proizvoda mogu da ostave registrovani korisnici, koji su kupili ovaj proizvod na apotekamo.rs. Možda baš Vaše iskustvo pomogne nekome da otkloni nedoumicu i razjasni sebi da li je ovaj proizvod ono što zaista traži. Nadamo se da će i Vama ova opcija. biti od kroisti za odabir pravog proizvoda.

Još uvek nema ocena za ovaj proizvod.

Isporuka Dostava Cena
Za teritoriju Srbije 3-5 dana Besplatno