Dodaj u listu

Dodaj u listu

LIV52 TBL ZA JETRU A100

LIV52 TBL ZA JETRU A100

Dodaj u listu

Dodaj u listu

LIV52 TBL ZA JETRU A100

LIV52 TBL ZA JETRU A100

821,00 RSD

Besplatna dostava

Dodatak ishrani

SKU: 25031003 Tag:

Aduvantno sredstvo u terapiji raznih poremećaja funkcije jetre, koje pomaže funkciju jetrinih ćelija i štiti jetru od toksičnih efekata alkohola, lekova i drugih hemijskih supstanci. Liv je na tržištu prisutan 52 godine i preko 800 različitih studija je objavljeno o njegovom delovanju. To je ajurvedski proizvod dobijen kombinacijom pažljivo odabranih biljaka i minerala bez neželjenih efekata.

Delovanje: Ima stimulišući efekat na funkcionalni kapacitet jetre: štiti hepatični parenhim jetre, pomaže hepatocelularnu regeneraciju, sprečava proces peroksidacije, pomaže održavanje integriteta membrane hepatocita, ubrzava portalni krvotok, dovodi do redukcije intrahepatalne kongestije, povećava nivo serumskih albumina, regeneriše hepatocite, ima sinergistično dejstvo sa steroidima ukoliko moraju da se primene u terapiji, ima holagogni efekat.

Primena kod sledećih stanja: Koristi se u kompletnoj hepatalnoj patologiji, akutne i hronične bolesti jetre, hronične alkoholne bolesti jetre.

Mehanizam delovanja: Liv 52 ubrzava metabolizam etanola u acet – aldehid i ubrzava eliminaciju acet – aldehida iz organizma. Acet – aldehid se u organizmu vezuje za proteine jetre i proteine u CNS. Svojim delovanjem Liv 52 sprečava oštećenje hepatalnog parenhima i mamurluk koji je posledica vezivanja za proteine u CNS-u.  Povišen nivo masnoće u krvi, dovodi do taloženja masnoce u hepatocitima. Ovaj proces je reverzibilan, ali može dovesti do ciroze jetre. Ciroza jetre od ranog do kompenzovanog stanja. Ciroza je propadanje hepatocita i prelazak u vezivno tkivo (ožiljno tkivo). U ovoj fazi ciroze Liv 52 dovodi do regeneracije hepatocita i ima hepatoprotektivnu ulogu. Smanjuje nivo jetrenih proba (transaminaza) u krvi, povećava nivo serumskih albumina. Dekompenzovana ciroza. Popravlja anoreksiju, smanjuje zadržavanje tečnosti i pomaže stabilizaciju opšteg stanja. Akutni i hronični hepatitis. Ima stimulišući efekat na funkcionalni kapacitet jetre, snižava nivo ALT i AST(oko 2 meseca), povećava sintezu proteina u jetri, smanjuje sedimentaciju i broj leukocita, skraćuje vreme oporavka. Postholecistektomična dispepsija. Unošenje hepatotoksičnih lekova (oralni kontraceptivi, tuberkulostatici, hemoterapeutici). Štiti jetru od oštećenja i olakšava podnošljivost ovih lekova, anoreksije i malnutricije, terapija malignih oboljenja.

Sastav:

1. Capparis spinosa: Smanjuje nivoe ALT i AST enzima. Flavonoidi ove biljke imaju antioksidativnu ulogu, čisti je od slobodnih radikala, ima i potencijalnu antibakterijsku ulogu deluje na gram pozitivne i gram negativne bakterije. Ona je stimulator funkcije jetre, povećava funkcionalnu sposobnost jetre, sa zaštitnom ulogom na parenhim jetre.

2. Cichorium intybus: Proglašen za hepatoprotektiv, kod uvećanja jetre, povraćanja i abdominalnih bolova. Štiti jetru od toksičnosti alkohola. Povećava broj leukocita, trombocita i sekundarni odgovor IgG antitela, aktivnost fagocita. Kao hepatoprotektiv on suprimuje oxidativnu degradaciju DNA. Oslobađa od slobodnih radikala i inhibira H2O2.

3. Solanum nigrum:  Aktivan je u tretmanu ciroze jetre. Ima protektivne efekte na jetru. Pokazuje hepatoprotektivne aktivnosti u slucaju toksicnosti indukovane lekovima i hemikalijama. On smanjuje povećane biohemijske parametre (ALT, AST), povećava aktivnost glukuronil – transferaze i glutation S – transferaze. Ima antioksidativnu aktivnost, štiti DNA od oksidativnog oštećenja.

4. Terminalia ajruna: To je indijska biljka. Ona je tonik i pokazuje efekte na cirozu jetre. Redukuje nivo triglicerida i holesterola. Povećava sintezu LDL – apoproteina ( apo ß), on inhibira oksidaciju LDL, i ubrzava pretvaranje LDL u jetri. Ovim se povecava eliminacija holesterola iz tela. Ima snažnu antioksidativnu i antivirusnu aktivnost inhibirajuci vezivanje virusa za tkivo i prodiranje.

5. Mandur bhasma:  To je prečišćeni oksid gvožda, ostatak dobijen nakon potpunog sagorevanja. Koristi se kod menoragija, dismenoreje, anemije,  bolesti jetre, žutice. Veoma moćan tonik i hematinik. Ima hepatoprotektivno svojstva kod hemijski indukovane hepatotoksičnosti. Liv. 52  ima povecan sadržaj Fe vezanog za smole u biljkama.

6. Tamarix gallica

7. Achillea millefolium

8. Cassia occidentalis

Upotreba: Odrasli: 2×2 tablete, preventivno 3×1 tableta Deca: 2×1 tablete uz kontrolu lekara.

Registrujte se i podelite svoje iskustvo! Ocene proizvoda mogu da ostave registrovani korisnici, koji su kupili ovaj proizvod na apotekamo.rs. Možda baš Vaše iskustvo pomogne nekome da otkloni nedoumicu i razjasni sebi da li je ovaj proizvod ono što zaista traži. Nadamo se da će i Vama ova opcija. biti od kroisti za odabir pravog proizvoda.

Još uvek nema ocena za ovaj proizvod.

100 KOMADA

Isporuka Dostava Cena
Za teritoriju Srbije 3-5 dana Besplatno