fbpx

Besplatna Dostava Non-stop niske cene Jednostavno Brzo

Top suplementi za zdravlje vašeg nervnog sistema

Verovatno ne provodite mnogo vremena razmišljajući o svom nervnom sistemu, ali bez njega delovi tela ne bi mogli da komuniciraju, bilo da se radi o jelu, hodanju ili “obaveštenju” o bolovima u nekom delu.

Da biste doprineli njegovom optimalnom stanju, važno je da u ishranu uključite neophodne hranljive materije. Jedan od načina da to uradite je i odabir odgovarajućih dodataka ishrani.

Iako nisu lek, niti zamena za raznovrsnu i nutritivnu ishranu, suplementi mogu biti odličan dodatak uravnoteženim obrocima. Uzimanjem suplemenata osiguravamo unošenje prave količine hranjivih sastojaka koji su neophodni našem organizmu. 

I zato evo naše preporuke suplemenata za zdravlje nervnog sistema:

SOLGAR VITAMIN B50 TBL A100

Jedna od najznačajnijih zdravstvenih prednosti vitamina B kompleksa je pomoć u održavanju zdravih nerava. Od posebne koristi su vitamini B1, B6 i B12. Ova tri vitamina pomažu u sintezi neurotransmitera kao što su acetilholin, serotonin i norepinefrin, kao i u formiranju mijelina (zaštitni sloj koji okružuje nervne ćelije). 

Pošto su vitamini B kompleksa rastvorljivi u vodi, a organizam ne može sam da ih stvara, potrebno je da ih stalno nadoknađujemo. Jednostavan i efikasan način da to uradimo je uključivanje SOLGAR VITAMIN B50 tableta u našu svakodnevnicu.

U ovoj SOLGAR bočici upakovana je blagodet za nervni sistem (vitamini B1, B2, B3, B6, B9 i B12.), ali i za ostatak organizma, pošto su vitamini B kompleksa važni za naš metabolizam, podržavaju ćelijske procese, rast i potrošnju energije i sprečavaju umor.

Solgar vitamin B50
Kompleks vitamina B

NATURAL WEALTH C-1000 A 60

Vitamin C igra ključnu ulogu u održavanju integriteta i funkcije mnogih procesa u centralnom nervnom sistemu. To uključuje sazrevanje neurona i formiranje mijelina koji okružuje i štiti nervna vlakna od oštećenja izazvanih slobodnim radikalima.

Takođe, otkriveno je da vitamin C deluje kao neuromodulator (može uticati na regulaciju raspoloženja), poboljšava kognitivno funkcionisanje i pomaže u zaštiti od mentalnog umora.

Natural Wealth C-time 1000 sadrži 1000mg vitamina C u obliku koji omogućava njegovo 24-časovno oslobađanje. Ovaj preparat obezbeđuje dovoljne količine vitamina C čak i osobama kojima su potrebne veće dnevne doze. Pogodan je za vegetarijance.

DH AKTIV ZA MOZAK 30 CAPS

DH AKTIV ZA MOZAK sadrži jedinstvenu kombinaciju supstanci koja ima pozitivan uticaj na rad cerebalnog korteksa:

  • DHA (Omega-3) imaju važnu ulogu u radu cerebalnog korteksa – deo su membrana nervnih ćelija, naročito sinaptičnog dela, koji je odgovoran za prenos impulsa između ćelija mozga i važnih komponenti mijelinskih korica neurona (odgovorni za ishranu i dobar rad nerava)
  • lecitin – bitan u procesima učenja i memorisanja, a u isto vreme i ubrzava regeneraciju nervnog sistema u periodima stresa i nervoze
  • holin, inozitol i nezasićene masne kiseline – ove komponente su važni elementi građenja delova nervnih ćelija i uključene su u sintetizovanje neuroprenosioca koji prenose nervne impulse
  • cink i bakar zajedno sa vitaminom B podržavaju nervni sistem i pospešuju brzu regeneraciju

Proizvod se preporučuje za bolje pamćenje i koncentraciju, kao i osobama sa povećanim mentalnim aktivnostima (mogu ga koristiti i adolescenti i odrasli). 

MaxMedica PRO NERV kaps a30

Antioksidansi igraju ključnu ulogu u zaštiti enzima, masti i vitamina u telu. Ove prirodne supstance pomažu u odlaganju ili sprečavanju određenih vrsta oštećenja ćelije. Pošto “ciljaju” na slobodne radikale koji oštećuju nerve, antioksidansi su izuzetno važni za očuvanje zdravlja nervnog sistema.

MaxMedica Pro Nerv sadrži prirodne boje (flavonoide) koji su antioksidansi i smanjuju oksidativni stres, pa tako štiti nervni sistem. Uz to, MaxMedica Pro Nerv će vas dejstvom aktivnih sastojaka maticnjaka i valerijane umiriti i smanjiti arterijski pritisak koji je posledica napetosti. Ne stvara zavisnost ni nakon duže primene.

NATURAL WEALTH VITAMIN D 400IJ TABLETE A100

Vitamin D igra važnu ulogu u regulaciji raspoloženja, kao i zdravlju nerava i mozga. Nekoliko istraživanja je utvrdilo i vezu između nivoa vitamina D i depresije – na osnovu rezultata se može zaključiti da uzimanje suplemenata vitamina D može pomoći u lečenju ovog stanja.

Osim toga vitamin D poseduje i snažna antioksidativna i imunostimulativna svojstva, tako da ima pozitivan efekat na zdravlje celog organizma. Samo jedna tableta NATURAL WEALTH VITAMIN D 400IJ je dovoljna za podmirivanje dnevne potrebe organizma za ovim važnim vitaminom. 

Natural Wealth D400
Dijetetski suplement na bazi vitamina D

TerraNova Magnezijum kalcijum A50 cps

U nervnom sistemu, magnezijum je važan za optimalan nervni prenos i neuromišićnu koordinaciju, kao i za zaštitu od ekscitotoksičnosti (prekomerne ekscitacije koja dovodi do smrti ćelije). Reguliše normalnu funkciju centralnog nervnog sistema, pa njegov dovoljan unos utiče na smanjenje nemira, stresa i nervoze.

Kalcijum, zajedno sa magnezijumom, pomaže u ishrani nervnog sistema i sprečavanju anksioznosti, napada panike i nemira ili razdražljivosti. 

TerraNova Magnezijum kalcijum sadrži dvostruku količinu magnezijuma u odnosu na kalcijum. Minerali se dodaju u obliku citrata i oksida koji reaguju sa Magnifood kompleksom i omogućavaju bolju bioraspoloživost magnezijuma i apsorpciju. 

Ovaj TerraNova proizvod ima posebno odabrane sastojke:

  • ječmena trava, list koprive i stabilizovane pirinčane mekinje i list i cvet lucerke su bogati izvori magnezijuma i kalcijuma kao i određenih vitamina i minerala koji su važni za njihovu bioraspoloživost (vitamin C, vitamin D, cink, bronza i silicijum)
  • seme mladog ovsa – jedan od najnežnijih tonika za nervni sistem
  • koren đumbira – ubrzava lučenje želudačnog soka i peristaltiku i pomaže apsorpciju magnezijuma i drugih minerala

Zahvaljujući ovim sastojcima, preparat doprinosi pravilnom funkcionisanje nervnog sistema i smanjenju stresa, umora i napetosti.

SOLGAR VITAMIN E 134MG CAPS A 50

Vitamin E je neophodan za optimalno funkcionisanje nervnog sistema. Kao izuzetno važan antiokisidant, ima centralnu ulogu u održavanju neurološke strukture i funkcije. 

Vitamin E spada u esencijalne liposolubilne vitamine, što znači da nam je neophodan, ali ga organizam ne sintetiše, već mora da se unosi hranom ili suplementacijom. SOLGAR VITAMIN E sadrži čist i prirodan vitamin E u obliku d-alfa tokoferola u uljanoj bazi meke želatinozne kapsule, koja doprinosi optimalnoj apsorpciji i iskoristivosti u organizmu.

SELENIUM E TBL A30 KOM

Selen je esencijalni mikroelement koji ima višestruku ulogu u nervnom sistemu, a brojna istraživanja pokazuju njegovu važnost za normalnu fiziološku funkciju mozga. Uz to doprinosi i normalnoj funkciji štitne žlezde i imunološkog sistema.

U ovom preparatu selenu je dodat vitamin E, pa zajedno štite ćelije od oštećenja koja mogu nastati dejstvom slobodnih radikala. 

CINK TBL 100X10MG

Optimalna doza cinka je neophodna za centralni nervni sistem, jer cink igra značajnu ulogu u razvoju mozga i njegovoj pravilnoj funkciji u svakoj fazi života. Kod odraslih, nedostatak cinka dovodi do problema sa pamćenjem, malaksalosti i većoj podložnosti stresu. 

Da biste svom organizmu obezbedili ovaj esencijalni mineral, odaberite CINK TABLETE – jedna tableta sadrži 10 mg 100 PDU (što je preporučeni dnevni unos).

GVOŽĐE DIREKT

Gvožđe je neophodno za normalnu neurološku funkciju zbog svoje uloge u zaštiti nervnog sistema od oksidativnog stresa. Od vitalnog je značaja i za brojne ćelijske procese, uključujući sintezu neurotransmitera, mijelinizaciju neurona i mitohondrijalnu funkciju.

Sa ugodnim ukusom crne ribizle, Gvožđe direkt sadrži optimalnu dnevnu dozu gvožđa, kao i folnu kiselinu i vitamine B i C. Preparat doprinosi normalnom energetskom metabolizmu, smanjenu umora i iscrpljenosti.

Gvožđe direct
Dodatak ishrani u kesicama

BIOFAR VITAMIN A,C,E, SELEN I CINK 20KOM

Ako želite da jednom tabletom podmirite potrebe za vitaminom A (ima važnu ulogu u održavanju plastičnosti neurona i kognitivne funkcije u odraslom dobu), kao i vitaminima C i E i mineralima selenom i cinkom, preporučujemo vam Biofar ACE & Se Complex.

Proizveden je TriActiv tehnologijom koja obezbeđuje visok stepen bioraspoloživosti i bolje iskorišćenje vitamina i minerala u organizmu. Obogaćene formule sadrže i prirodne koenzime i biljne ekstrakte koji dodatno pojačavaju dejstvo vitamina i minerala u organizmu. Preparat je sa prirodnim bojama i aromom, bez šećera i aspartama, prijatnog voćnog ukusa.

Biofar
Dijetetski suplement na bazi vitamina A, C, E, selena i cinka

A za kraj, dobra vest. Sve ove dodatke ishrani koji će vam pomoći u održavanju zdravlja vašeg nervnog sistema možete poručiti na apotekamo.rs, lako i jednostavno. Čekaju vas non-stop niske cene, poklon i besplatna dostava, bez obzira na iznos/težinu porudžbine. To je naš način da vam zahvalimo što brinete o sebi uz našu pomoć.

    Pitajte farmaceuta